Premiile Tony 2019 – Musicalul „Hadestown”, marele câştigător cu opt trofee

Premiile Tony 2019 – Musicalul „Hadestown”, marele câştigător cu opt trofee

Musicalul „Hadestown”, care reimaginează povestea lui Orfeu şi Eurydice, a fost marele câştigător al celei de-a 73-a gale a premiilor Tony, care a avut loc duminică seară la New York, potrivit Variety.

Spectacolul a câştigat opt trofee, inclusiv al categoriei „cel mai bun musical al anului”. Producătoarea Mara Isaacs a spus: „Dacă «Hadestown» reprezintă ceva, reprezintă faptul că schimbarea este posibilă. Că în timpuri întunecate primăvara va veni din nou”.A fost urmat de „The Ferryman”, un thriller despre un bărbat care încearcă să scape de trecutul violent ca membru IRA, cu patru premii, inclusiv pentru „cel mai bun spectacol de teatru” şi „cel mai bun regizor” (Sam Mendes).

„Oklahoma!”, o reinterpretare a textului scris de Oscar Hammerstein II şi Richard Rodgers, a primit trofeul pentru noua punere în scenă ca musical. „The Boys in the Band” s-a impus la categoria cea mai bună nouă punere în scenă a unui spectacol de teatru. Premiul a venit după mai bine de cinci decenii de când spectacolul despre un grup de prieteni homosexuali a avut premiera în afara Broadway-ului.

Actriţa Elaine May, în vârstă de 87 de ani, a câştigat primul ei trofeu Tony, pentru rolul din „The The Waverly Gallery”, primul spectacol de pe Broadway în care ea a jucat după 52 de ani.

Lasă un răspuns

Close Menu