Patru noi cărţi vor fi lansate în această vară cu Harry Potter.

Patru noi cărţi vor fi lansate în această vară cu Harry Potter.

Romanciera britanică J.K. Rowling a anunţat lansarea a patru noi cărţi, în format electronic, consacrate materiilor predate la şcoala celebrului vrăjitor Harry Potter, Hogwarts.

„Ea vă va aduce din nou în acea perioadă pentru a vă familiariza cu folclorul tradiţional şi magia din centrul poveştilor lui Harry Potter”, se arată în comunicat. 

Seria este inspirată de expoziţia cu acelaşi nume care a avut loc la British Library din Londra, în 2017.

Două cărţi vor fi lansate pe 27 iunie. Prima va fi dedicată „vrăjilor şi apărării contra forţelor răului”, a două – „poţiunilor şi botanicii”. 

Celelalte două, una consacrată „îngrijirii creaturilor magice”, celalată – „artei divinaţiei şi astronomiei”, vor apărea mai târziu. 

Aceste patru e-book, propuse în engleză, franceză, italiană şi germană, vor conţine şi note, pagini de manuscris şi desene. 

Ele sunt deja accesibile la pre-comandă.

După 1997 când a fost publicat primul volum „Harry Potter”, cărţile lui J.K. Rowling au fost vândute în peste 450 de milioane de exemplare. 

Ultima parte din saga, „Harry Potter şi Talismanele morţii”, a apărut în 2007, la casa de editură britanică Bloomsbury. 

În 2017, pentru a sărbători 20 de ani de la apariţia seriei, editura a publicat patru ediţii aniversare „Harry Potter la şcoala vrăjitoarelor”. Mai târziu, a apărut şi o piesă de teatru – „Harry Potter şi Copilul blestemat”, care s-a jucat la Palace Theatre din Londra.

De reţinut că cele patru noi cărţi care vor fi lansate nu sunt scrise de J.K. Rowling.  

Lasă un răspuns

Close Menu