Apple, investigată de Uniunea Europeană din cauza Spotify!

Apple, investigată de Uniunea Europeană din cauza Spotify!

Apple va fi investigată de Uniunea Europeană (UE) în urma unei plângeri făcute de Spotify acum două luni.

În martie, Spotify a depus o plângere în care susţinea că gigantul din California se foloseşte propria platformă pentru a-şi avantaja serviciul de streaming muzical Apple Music şi a dezavantaja în acelaşi timp produsele concurente.

În următoarele săptămâni, comisarii europeni vor începe să investigheze cazul pentru a vedea dacă într-adevăr Spotify are dreptate și Apple îşi foloseşte incorect forţa împotriva concurenţilor informeaza Radio25Romania.

Spotify a susţinut că Apple se foloseşte în mod incorect de dublul rol pe care-l joacă în propriul ecosistem – acela de jucător şi de arbitru în acelaşi timp – pentru a crea un avantaj incorect pentru Apple Music.

În discuţie este procentul de 30% pe care Apple îl opreşte pentru toate veniturile obţinute prin intermediul platformei sale, un comision atacat de din ce în ce mai multe companii, inclusiv de produse care nici n-ar fi putut exista fără ecosistemul creat de Apple.

Gigantul IT din Silicon Valley se apără susținând produsul suedez vrea să să profite de infrastructura pusă la punct de Apple fără a contribui financiar.

Lasă un răspuns

Close Menu