STUDIU: Stresul de la locul de munca este alimentat si de colegi sau de lipsa acestora!

STUDIU: Stresul de la locul de munca este alimentat si de colegi sau de lipsa acestora!

Colegii reprezintă o cauză importantă a stresului la locul de muncă, arată un studiu efectuat în Marea Britanie. Potrivit acestuia, mulți angajați susțin că starea de tensiune este influențată de persoanele cu care lucrează și care nu își îndeplinesc cum trebuie sarcinile.

Cercetarea arată că problema stresului la locul de muncă este amplificată de personalul insuficient dar și de prezența unor angajați fără experiență.

Peste o jumătate dintr-o mie de persoane adulte intervievate au declarat că activitatea profesională pe care o desfășoară este mai stresantă față de aceeași perioadă a anului trecut.

Puțin peste o treime dintre respondenți au pus stresul pe seama presiunii exercitate de managerul direct, în timp ce un număr similar de persoane au declarat că stresul este determinat de aducerea la îndeplinire a obiectivelor de performanță.

Autorii cercetării susțin că stresul la locul de muncă este o problemă pe care angajatorii trebuie să o abordeze. În opinia lor, numărul persoanelor care suferă din această cauză demonstrează că adoptarea unor măsuri va aduce rezultate măsurabile, relativ rapid și fără investiții majore.

Lasă un răspuns

Close Menu