TORT OREO FARA COACERE

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ingrediente:

Pentru blatul de biscuiti Oreo:

350 g biscuiti Oreo
80 g unt
50 g ciocolata alba rasa
un varf de cutit praf de scortisoara
Pentru crema Oreo:

o conserva lapte evaporat, neindulcit (lapte integral, pentru cafea)-410 g (387 ml)
100 g zahar tos
400 g crema de branza (Exquisa-Fitline, cu 0,2% grasime)
250 g Mascarpone
6 foite gelatina
13 biscuiti Oreo Double (un pachet de 185 g)
Pentru glazura de ciocolata:

300 g ciocolata cu lapte
300 ml smantana pentru frisca
50 g unt (80% grasime)
2 foite gelatina
Strat intermediar:

10 biscuiti Oreo
Pentru ornat:

150 g smantana pentru frisca
120 g Nutella
3-4 biscuiti Oreo

Mod de preparare:

Pentru blatul Oreo, se unge cu ulei o forma cu diam. de 24 cm (baza+margini). Se piseaza biscuitii Oreo (cu tot cu crema) la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit. Se adauga ciocolata alba rasa fin si pudra de scortisoara. Se rastoarna totul in forma si se niveleaza (se apasa bine cu mainile sau cu baza unui pahar ori cu dosul unei linguri). Blatul de biscuiti se pune la frigider.

Pentru crema, se pun foitele de gelatina la inmuiat in multa apa rece (folositi un vas mare, pentru ca foitele sa nu se lipeasca intre ele). Se lasa sa se hidrateze cca. 8-10 minute, timp in care se pregatesc restul ingredientelor pentru crema. Astfel, se pune laptele evaporat pe foc impreuna cu zaharul si se lasa doar pana cand vedeti ca zaharul s-a topit. Se da deoparte si se lasa sa stea cca. 2 minute, dupa care se adauga foitele de gelatina, bine scurse. Se amesteca energic si se lasa la racit. Apoi, se mixeaza putin crema de branza impreuna cu branza mascarpone iar biscuitii Oreo se toaca cu cutitul, nu foarte marunt. Laptele indulcit (aici puteti folosi conserva de lapte condensat, gata indulcit) se toarna peste crema de branza si se amesteca bine. La final, se adauga bucatelele de Oreo (incercati sa nu puneti si „rumegusul” lasat de biscuiti). Crema se lasa la rece, daca aveti timp, cam 5-7 minute, dupa care se rastoarna peste blatul de biscuiti. Se pune la frigider pana cand pregatim glazura de ciocolata. Mmm, si ce buna mai e!!! 😀

Pentru glazura de ciocolata, se pun pe foc toate ingredientele: smantana lichida, ciocolata rupta in bucatele si untul tare si se lasa pe foc pana cand se topeste ciocolata si obtineti o crema frumoasa. Desigur, inainte de a face acest pas, ar fi bine sa puneti foitele de gelatina la inmuiat :)) Ca si mai sus, in multa apa rece. Le adaugati apoi in crema de ciocolata fierbinte si amestecati rapid. Glazura de ciocolata se pastreaza la temperatura camerei, pentru ca altfel se intareste.

Cand observati ca crema de branza s-a intarit (dureaza minim o ora), e timpul pentru pasul intermediar 😛 Pisati biscuitii (cei 10) si presarati-i cat mai uniform deasupra cremei. Apasati usor si dati inca 10 minute la frigider. Turnati apoi glazura de ciocolata, dar nu inainte de a o amesteca din nou foarte bine! Tortul astfel pregatit se lasa la frigider pentru minim 6 ore. Eu l-am lasat, ca de obicei, peste noapte.

Pentru a finaliza tortul, trebuie sa bateti frisca si sa o amestecati cu delicioasa Nutella! Puneti crema obtinuta intr-un pos de bucatarie si ornati marginile tortului. Puneti si in centru 4-5 aveline 🙂 Taiati apoi in jumatate biscuitii Oreo si inviorati putin mijlocul tortului. Asa arata gata:

Image and video hosting by TinyPic

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1