Rețetă de găluște cu prune

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ingrediente pentru rețetă de găluște cu prune:
● un kg cartofi albi

● 2 ouă
● 100 g făină

● un kg prune
● un praf sare

● 200 g pesmet
● 100 g unt

● 150 g zahăr
● scorțișoară

1. Cartofii curățați și tăiați cuburi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. După ce s-au fiert, se mixează, se lasă la răcit și se adaugă ouăle și făina.
2. Se amestecă bine pentru a obține un aluat care se desprinde de mână.
Se pune pe masa presărată cu făină, se rup bucăți care se modelează în palmă și se așază câte o jumătate de prună.
3. După ce s-au modelat toate, se pune apă la fiert și se dă drumul ușor găluștilor. Când se ridică la suprafața apei, sunt fierte.
4. Între timp, pesmetul se rumenește în unt topit, iar când a devenit ușor maroniu se adaugă zahărul și scorțișoara.
Fiecare gălușcă fiartă se scoate cu spumiera și se trece prin amestecul de pesmet cu zahăr și scorțișoară.

S-ar putea să vă placă și…

Image and video hosting by TinyPic

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1